Grön dippsås

Tina ärterna om de varit frysta. Mixa ärterna med olja, tahini, citronjuice och mynta till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.

  • 500 g gröna ärter
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk tahini
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 1/2 dl hackad mynta
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Alt 2

  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl iMat
  • ca 1 kruka mynta
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • 4 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk socker

Till servering

  • grönsaker i stavar
  • lyxigt knäckebröd

Koka de frysta ärterna 3 minuter i lättsaltat vatten. Låt svalna.

Mixa med vitlöksklyftan, iMat och mynta i matberedare till en slät massa.

Smaka av med juice och skal från lime, olivolja, salt, peppar och socker.

Servera med lyxigt knäckebröd eller grönsaksstavar.

Share