Denna blev en favorit hos mina föräldrar och finns nästan alltid i deras kylskåp när man hälsar på.Ingredienser för ungefär 10 portioner
Sallad:
1 kg vitkål
800 g morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Dressing:
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda
Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)
Gör såhär:
- Strimla alla grönsaker.
- Lägg grönsakerna i en stor bunke.
- Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning.
- Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting.
- Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Sätt på lock och låt stå i kylen några timmar innan servering.
Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.