Treveckorssallad

Denna blev en favorit hos mina föräldrar och finns nästan alltid i deras kylskåp när man hälsar på.Ingredienser för ungefär 10 portioner

Sallad:
1 kg vitkål
800 g morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Dressing:
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda
Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Gör såhär:

  1. Strimla alla grönsaker.
  2. Lägg grönsakerna i en stor bunke.
  3. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning.
  4. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting.
  5. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Sätt på lock och låt stå i kylen några timmar innan servering.

Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.

Share