Tofuröra

Har inte fastnat för tofu än tyvärr, vet inte riktigt vad det är som gör det. Men detta recept är riktigt gott tycker jag och funkar till en lyxigare frukost eller lättare lunch med lite sallad och bönor.

1 msk olja
1 gul lök, finhackad
200 g fast tofu
200 g silkestofu
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk salt
1 tsk gurkmeja
½ tsk spiskummin
1/2 dl havregrädde
1 tsk näringsjäst
svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll i oljan i en stekpanna och starta den.
  2. Hacka löken fint.
  3. Stek löken tills den mjuknar.
  4. Smula ner tofu i pannan.
  5. Tillsätt resten förutom näringsjäst och svartpeppar.
  6. Koka i ca 5 minuter, till önskad konsistens.
  7. Ta från plattan och rör ner näringsjäst och krydda med svartpeppar.
Uteslut eller lägg till kryddor efter eget önskemål!

 

Share