Chokladkaka med rödbeta

Denna har jag inte prova än, men det kommer! 

Ingredienser:

olivolja och riven kokos till formen

300 g rödbeta
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl lönnsirap
75 g mörk choklad
3 no egg
3 3/4 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
5 msk kakao
1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en sockerkaksform med olja och ”bröa” med riven kokos.
  3. Skala och finriv rödbetorna, det ska bli ca 3 dl (för 12 portioner).
  4. Värm olja och lönnsirap i en kastrull på svag värme.
  5. Tillsätt choklad i mindre bitar. Rör om tills chokladen smält.
  6. Ta från värmen. Tillsätt rivna rödbetor och äggen under omrörning.
  7. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner i rödbetssmeten. Rör om.
  8. Häll smeten i formen. Grädda ca 35 minuter mitt i ugnen, kontrollera med en sticka.
  9. Stjälp upp och låt svalna helt.
Share

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.