Ingredienser för ca 8 portioner
Brysselkål:
1 nät brysselkål
2 tsk ljus sirap
1½ dl vatten
salt
vitpeppar
Solrosfärs:
½dl risgryn
3 dl solrosfrön
1 gul lök, finhackad
1 dl havre eller sojagrädde
½ dl vatten
2 tsk mörk sojasås
2 msk persilja finhackad
salt
vitpeppar
Gör såhär:
Brysselkål
- Stek brysselkålen i lite olja tills den får fin färg och mjuknar.
- Ringla över sirap och häll i vatten.
- Täck pannan med ett lock låt kolen puttra i ca 5 minuter eller tills den är riktigt mjuk.
- Smaka av med salt och peppar.
Solrosfärs
- Koka riset enligt förpackningen.
- Mixa solrosfröna till ett grovt mjöl.
- Fräs löken i lite olja tills den mjuknar och får fin färg.
- Häll i ris, solrosfrön, grädde, vatten och sojasås.
- Smaka av med salt och peppar.
- Vänd i persiljan.
- Sprid ut färsen i en ugnsfast form.
- Toppa med brysselkål
- Grädda i ugn 200 grader i ca 15 minuter, eller tills den får fin färg.