Brysselkålsgratäng

Ingredienser för ca 8 portioner

Brysselkål:
1 nät brysselkål
2 tsk ljus sirap
1½ dl vatten
salt
vitpeppar

Solrosfärs:
½dl risgryn
3 dl solrosfrön
1 gul lök, finhackad
1 dl havre eller sojagrädde
½ dl  vatten
2 tsk mörk sojasås
2 msk persilja finhackad
salt
vitpeppar

Gör såhär:

Brysselkål

  1. Stek brysselkålen i lite olja tills den får fin färg och mjuknar.
  2. Ringla över sirap och häll i vatten.
  3. Täck pannan med ett lock låt kolen puttra i ca 5 minuter eller tills den är riktigt mjuk.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Solrosfärs

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Mixa solrosfröna till ett grovt mjöl.
  3. Fräs löken i lite olja tills den mjuknar och får fin färg.
  4. Häll i ris, solrosfrön, grädde, vatten och sojasås.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd i persiljan.
  7. Sprid ut färsen i en ugnsfast form.
  8. Toppa med brysselkål
  9. Grädda i ugn 200 grader i ca 15 minuter, eller tills den får fin färg.
Share