En riktigt god kladdkaka som dessutom är vegansk och lätt att göra. Jag brukar servera med hallon men det är ju valbart 🙂
Ingredienser:
Lite margarin och ströbröd till formen, eller något annat som du tycker passar.
150 g margarin, utan mejerirester
2 msk sirap
1,25 dl vatten
3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en springform och vrid runt ströbröd i den.
- Smält margarinet i en kastrull eller i micron och rör i sirapen och vattnet.
- Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Tillsätt vätskan och blanda väl.
- Häll smeten i formen och grädda i max 25 min, hos mig så blir det bra med ca 18 minuter. Låt kakan stå till sig lite stund, gärna några timmar, då blir den mer kletig än rinnig.