Kladdkaka, vegetarisk (och då vegansk)

En riktigt god kladdkaka som dessutom är vegansk och lätt att göra. Jag brukar servera med hallon men det är ju valbart 🙂

Ingredienser:

Lite margarin och ströbröd till formen, eller något annat som du tycker passar.

150 g margarin, utan mejerirester
2 msk sirap
1,25 dl vatten

3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en springform och vrid runt ströbröd i den.
  3. Smält margarinet i en kastrull eller i micron och rör i sirapen och vattnet.
  4. Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
  5. Tillsätt vätskan och blanda väl.
  6. Häll smeten i formen och grädda i max 25 min, hos mig så blir det bra med ca 18 minuter. Låt kakan stå till sig lite stund, gärna några timmar, då blir den mer kletig än rinnig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.