Kladdkaka, vegetarisk (och då vegansk)

En riktigt god kladdkaka som dessutom är vegansk och lätt att göra. Jag brukar servera med hallon men det är ju valbart 🙂

Ingredienser:

Lite margarin och ströbröd till formen, eller något annat som du tycker passar.

150 g margarin, utan mejerirester
2 msk sirap
1,25 dl vatten

3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en springform och vrid runt ströbröd i den.
  3. Smält margarinet i en kastrull eller i micron och rör i sirapen och vattnet.
  4. Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
  5. Tillsätt vätskan och blanda väl.
  6. Häll smeten i formen och grädda i max 25 min, hos mig så blir det bra med ca 18 minuter. Låt kakan stå till sig lite stund, gärna några timmar, då blir den mer kletig än rinnig.