Tina ärterna om de varit frysta. Mixa ärterna med olja, tahini, citronjuice och mynta till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.
- 500 g gröna ärter
- 1 dl kallpressad rapsolja
- 1 msk tahini
- färskpressad juice av 1 citron
- 1/2 dl hackad mynta
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
Alt 2
- 250 g frysta gröna ärter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 1/2 dl iMat
- ca 1 kruka mynta
- 1 lime
- 2 msk olivolja
- 4 krm salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk socker
Till servering
- grönsaker i stavar
- lyxigt knäckebröd
Koka de frysta ärterna 3 minuter i lättsaltat vatten. Låt svalna.
Mixa med vitlöksklyftan, iMat och mynta i matberedare till en slät massa.
Smaka av med juice och skal från lime, olivolja, salt, peppar och socker.
Servera med lyxigt knäckebröd eller grönsaksstavar.