Denna har jag inte prova än, men det kommer!
Ingredienser:
olivolja och riven kokos till formen
300 g rödbeta
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl lönnsirap
75 g mörk choklad
3 no egg
3 3/4 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
5 msk kakao
1 krm salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj en sockerkaksform med olja och ”bröa” med riven kokos.
- Skala och finriv rödbetorna, det ska bli ca 3 dl (för 12 portioner).
- Värm olja och lönnsirap i en kastrull på svag värme.
- Tillsätt choklad i mindre bitar. Rör om tills chokladen smält.
- Ta från värmen. Tillsätt rivna rödbetor och äggen under omrörning.
- Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner i rödbetssmeten. Rör om.
- Häll smeten i formen. Grädda ca 35 minuter mitt i ugnen, kontrollera med en sticka.
- Stjälp upp och låt svalna helt.