12 bitar brownie
Ingredienser
2 msk kikärtsspad
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
5 msk kakao
100 g mörk choklad
1 krm salt
3/4 dl kokhett vatten
2,5 dl socker
0,5 dl kokosolja eller en neutral olja så som rapsolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Klä en muffinsplåt med bullpapper.
- Blanda mjöl och bakpulver tillsammans.
- Finhacka choklad till riktigt små bitar och blanda i en skål med kakaon.
- Häll över kokhett vatten och rör om tills chokladen smälter.
- Vänd i socker, salt, kikärtsspad och olja.
- Rör om med en slev eller slickepott tills allting är ordentligt blandat.
- Vänd i mjöl och rör om ordentligt med sleven. Smeten blir ganska tjock.
- Klicka ut smeten i muffinsformarna, grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min, inte för läge de ska vara lite kletiga.
- Låt svalna helt i formen innan du lyfter ur dem.